06 28 78 38 23

Aikido

In 1985 kwam ik in aanraking met Aikido. Mijn moeder had een poster gezien van deze Japanse krijgskunst en dacht dat het wel iets zou zijn voor haar twee zonen.
Zo gingen we met zijn drie├źn naar een open les Aikido gegeven door Peter Bacas.

Mijn broer deed liever karate, maar ik vond het geweldig en ben gebleven. Tot in februari 2006 Peter Bacas overlijdt, is hij mijn inspirator en leraar geweest. Ook heb ik veel te danken aan Jan Dijkhuizen, van wie ik de kunst van ukemi en laag vliegen heb geleerd. Marja Bronkhost, bij wie ik vele jeugd lessen heb mogen assisteren.

In maart 2006 ontmoet ik toevallig bij een stage georganiseerd door Erik Louw sensei, Hironobu Yamada Shihan. Vanaf die tijd train ik zo vaak als kan bij Yamada sensei als hij in Nederland is.
Vanaf 2008 tot 2019 ga ik minimaal eens per jaar naar Japan om met Hironobu Yamada Shihan en zijn leerlingen te trainen.

Yamada Hironobu 8 dan Shihan, 50 jaar Aikikai Italie

Vanaf 2014 verzorg ik samen met Silvia Marton, Koichiro Suzuki wekelijkse lessen binnen de Aikidoschool, 'Aikido Centraal'.
Wil je meer weten over Aikido kijk dan hier www.aikidocentraal.nl

Bezoekt verschillende stages in binnen en buitenland en heeft het voorrecht ukemi to mogen nemen van diverse Shihan's.

Taking ukemi from Fujimaki Sensei, Praag 2019

En geef ik een aantal keer per jaar aikido lessen aan verschillende doelgroepen, zoals NaSchoolse Opvang (NSO) en jongeren projecten op scholen.