06 28 78 38 23

Robert van den Bosch

Robert van den Bosch

Sinds 1985 beoefent hij Aikido en verzorgt wekelijkse lessen binnen de Aikidoschool, 'Aikido Centraal'. Hij Bezoekt verschillende stages in binnen en buitenland.
Robert heeft tot 2006 bij Peter Bacas sensei getraind en een aantal reizen met Peter gemaakt. Na het overlijden van Peter Bacas in feb 2006, heeft hij in maart 2006 Hironobu Yamada Shihan 8st Dan ontmoet. Vanaf 2008 tot 2019 ging hij minimaal eens per jaar naar Japan om met Hironobu Yamada Shihan en zijn leerlingen te trainen.
Tevens geeft hij meerder keren per jaar aikido lessen aan verschillende doelgroepen, zoals NaSchoolse Opvang (NSO) en jongeren projecten op scholen. Wil je meer weten over Aikido kijk dan hier www.aikidocentraal.nl

In 2005 deed Robert mee aan de cursus ┬┤Energetische Communicatie┬┤ gegeven door Inge Maassen. Dat was een eerste ontmoeting met Healing Tao. Er volgde een periode waarin hij verschillende cursussen en workshops Healing Tao heeft gevolgd, vooral bij Inge Maassen (www.healingdao.nl/) maar ook bij Mantak Chia en Masahiro Ouchi.
Van 2018 tot en met 2020 heeft hij de jaartrainingen 'Leven vanuit hart en nieren' bij Mattijs van Katwijk (www.StudioMeng.nl)
In 2017 heeft hij de zomerweek en aansluitend een jaartraining 'Mankracht' gedaan bij Mattijs.

In 2013 volgde hij de 3-jarige opleiding tot Associatie Instructeur Healing Tao die hij in mei 2016 met goed resultaat heeft afgerond, met aansluitend een examen in Iron Shirt.
Naast het volgen van cursussen en workshops beoefent hij dagelijks Healing Tao en geeft wekelijks lessen Healing Tao-basis.

Hij heeft verschillende vormen van meditaties beoefend, zoals Vipassana, Zen en het Onze Vader gebed met de chakra's. Nu heeft hij zich toegelegd op Zen en dan voornamelijk de Soto lijn. Hij beoefent zo vaak als mogelijk ook in de Zendo, bij Zenheart in Den Haag.

Sinds 2016 is hij in opleiding bij Denise Bloemen om het GevoelsBewust Bewegen eigen te maken en door te geven (www.gevoelsbewustbewegen.nl).
Samen met Debora Goedewagen organiseerde hij vanaf 2017 de 2 jaarlijkse Vierdaagse gegeven in Eindhoven en Den Haag en verschillende verdiepingsdagen. Sinds 2021 geeft hij samen met Debora en Victorine verschillende verdiepingsdagen, twee wekelijkse "Train met ons mee" trainingen.

Van 2011 tot 2014 heeft Robert meegedaan aan verschillende workshop en 3  jaarprogramma's gevolgd bij Walter de Zeeuw en Marijke Sies (www.walterdezeeuw.nl), waaronder Het Onze Vader gebed en Chakra's, Meditatie en leven met Ik Ben-woorden.

Robert is

  • Healing Tao Basis-instructeur, IJzeren Hemd Chi Kung 1
  • 5e Dan Aikikai Aikido en Aikido Leraar niveau 3
  • bouwkundig ingenieur (Ing)