Ki en iK - de mens de zijn omgeving in balans

Robert van den BoschIn 2005 deed Robert mee aan de cursus ┬┤Energetische Communicatie┬┤ gegeven door Inge Maassen. Dat was een eerste ontmoeting met Healing Tao. Er volgde een periode waarin hij verschillende cursussen en workshops Healing Tao heeft gevolgt, vooral bij Inge Maassen (www.healingdao.nl/) maar ook bij Mantak Chia en Masahiro Ouchi.
Sind 2018 volgd hij de jaartrainingen 'Leven vanuit hart en nieren' bij Mattijs van Katwijk (www.StudioMeng.nl) en volgde in 2017 de zomerweek en aansluitend een jaartraining 'Mankracht'.

In 2013 volgde hij de 3-jarige opleiding tot Assosiate Instructor Healing Tao die hij in mei 2016 met goed resultaat heeft afgerond, met aansluiteld een examen in Iron Shirt. Naast het volgen van cursussen en workshops beoefent hij dagelijks Healing Tao en geeft wekelijks lessen Healing Tao -basis.

Hij beoefent en practiseert verschillende vormen van meditaties, zoals Vipassana, Zen en het Onze Vader gebed met de chakra's.

Sinds 2016 is hij in opleiding bij Denise Bloemen om het GevoelsBewust Bewegen eigen te maken en door te geven (www.gevoelsbewustbewegen.nl).
Samen met Debora Goedewagen organiseerd hij de 2 jaarlijkse Vierdaagse gegeven in Eindhoven en Den Haag.

Van 2011 tot 2014 heeft Robert meegedaan aan verschillende workshop en 3  jaarprogramma's gevolgd bij Walter de Zeeuw en Marijke Sies (www.walterdezeeuw.nl), waaronder Het Onze Vader gebed en Chakra's, Meditatie en leven met Ik Ben-woorden.

Verder beoefent hij sinds 1985 Aikido en verzorgt wekelijkse lessen binnen de Aikido school, 'Aikido Centraal'. Hij Bezoekt verschillende stage's in binnen en buitenland en gaat minimaal eens per jaar naar Japan om met zijn Aikido leraar te trainen. Tevens geeft hij meerder keren per jaar aikido lessen aan verschillende doelgroepen, zoals  NaSchoolse Opvang (NSO) en jongeren projecten op scholen. Wil je meer weten over Aikido kijk dan hier www.aikidocentraal.nl

Robert is

  • Healing Tao Basis-instructeur, IJzeren Hemd Chi Kung 1
  • 5e Dan Aikikai Aikido en Aikido Leraar niveau 3
  • bouwkundig ingenieur (Ing)